Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014
Μόλις τελειώσαμε την ομάδα χθες την Πέμπτη στην ομάδα μας του Αγίου Παντελεήμονα.
Είχαμε θέμα την Απαγκίστρωση! Δύσκολο θέμα γιατί νιώθεις ότι κάτι σχίζεται μέσα στην καρδιά σου όταν βγάζεις εκείνο το αγκίστρι της συνεξάρτησης. Το να ελευθερώνεις με αγάπη κάποιον δικό σου για να βρει τον εαυτό του και τη θεραπεία του από τα ναρκωτικά. Το να βρεις το κουράγιο να πεις σε κάποιον "έχω κουραστεί να γίνομαι το θύμα των επιπτώσεων των δικών σου άρρωστων επιλογών. Πρέπει να μάθεις ότι όπως έστρωσες έτσι πρέπει και να κοιμηθείς και εγώ το οφείλω στον εαυτό μου και στην υπόλοιπη οικογένειά μου να διατηρήσω τη γαλήνη μου και τη γαλήνη της υπόλοιπης οικογένειάς μου και όχι να γίνομαι το θύμα της κακοποίησης και της εκμετάλλευσης από μέρους σου. Μέχρι εδώ ήταν και τέρμα. Αλλάζουμε πορεία. Εσύ τραβάς το δρόμο που έχεις επιλέξει και εγώ τον δικό μου, και στο μέλλον οι δρόμοι μας μπορούν να ξανασυναντηθούν μόνο όταν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να αλλάξεις πορεία, να μείνεις καθαρός, και να συνεισφέρεις στην γαλήνη της οικογένειάς σου και όχι στην καταστροφή της.
Είχαμε μοιραστεί όλοι μας και ξεφορτώσαμε και συγκινηθήκαμε στην ομάδα μας και μετά ήρθε η ώρα να κόψουμε τη βασιλόπιττα για τη νέα χρονιά.
Ήμασταν όλοι μας χαλαροί, ήρεμοι και συζητούσαμε σε μικρά πηγαδάκια, λέγαμε τα νέα μας.
Ξαφνικά εκεί που μιλούσα με κάποιους άλλους γυρνάω στον διπλανό μου, ένα νέο μέλος και τον ρωτάω.
Σε ποιον έπεσε το φλουρί;
Μου λέει δεν ξέρω, ααα εδώ είναι.
Ήταν έτοιμος να βάλει την μπουκιά στο στόμα του και έκπληκτος την κοίταξε και κρατούσε το φλουρί στα δάχτυλά του!!!!
Ήταν έκθαμβος, το ίδιο κι εγώ!
Ήταν νέο μέλος, και ήταν νομίζω η πρώτη φορά που μοιραζότανε!
Κι αυτό ήταν σαν ένα μικρό θαύμα! Ένα μικρό θαύμα της παρουσίας μιας Ανώτερης Δύναμης ανάμεσα μας!
Γύρισε στους άλλους και έλεγε, παιδιά ακούστε τι έγινε!!! Και μοιράστηκε αυτό το μικρό θαύμα!
Έλαμπε ολόκληρος κι εγώ ένιωθα πως ο Θεός είχε αρχίσει να δουλεύει στη ζωή του!
Όπως είχα μοιραστεί κι εγώ για την απαγκίστρωση, όταν πιστεύεις ότι υπάρχει ο Θεός, είναι πιο εύκολο να παραδώσεις τον αγαπημένο σου στη δύναμή Του, είναι πιο εύκολο να κάνεις την απαγκίστρωση!
Έχεις μια γαλήνη καθώς δέχεσαι τα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις (τα ναρκωτικά και την αρρώστια) και βρίσκεις το κουράγιο ν' αλλάξεις αυτά που μπορείς (να βάλεις τα όριά σου, να κάνεις την απαγκίστρωση από τα προβλήματα που ο εθισμένος δημιουργεί στον εαυτό του).
Παίρνεις την απόφαση ότι θα σταματήσεις να το παίζεις "θεός" στο παιδί σου, και θα αφήσεις τον πραγματικό Θεό να αναλάβει να δράσει και στη ζωή σου και στη ζωή του εθισμένου σου.
Είναι μια πράξη πίστης και έχω δει ότι φέρνει αποτέλεσμα.
Σήμερα αποφάσισα να αρχίσω ένα τετράδιο όπου θα γράφω όλα τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν στη ζωή μου! Συμβαίνουν πολλά, αλλά ξέρω ότι τα αφήνω χωρίς να τα προσέχω πολύ ή να τα καταγράφω.
Έχω δει πολλά στο παρελθόν και ξέρω ότι πρόκειται να δω κι άλλα στο μέλλον, στην νέα μου ζωή μαζί με τις Ανώνυμες Οικογένειες καθώς ζω και προχωρώ δειλά δειλά κάνοντας προσεκτικά τα δώδεκα βήματα της ανάρρωσής μου!
Γιώργος Μ. Θεσσαλονίκη
ΥΣ.
Το σημερινό κείμενο στο «Σήμερα ένας Καλύτερος Τρόπος» είναι φανταστικό.
Happy Valentine’s Day! Σε όλους!