Αποστολέας Θέμα: Άσε με να πέσω!  (Αναγνώστηκε 2855 φορές)

GeorgeM Thessaloniki

• Διαχειριστής
  • Αρχάριο μέλος
Άσε με να πέσω!
« στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 12:06:52 μμ »
Άσε με να πέσω,
       Αν με αγαπάς, άσε να πέσω μόνος μου. Μην προσπαθείς να απλώσεις ένα δίχτυ για να με πιάσει. Μη στέκεσαι σ’ ένα μέρος που θα πέσω για να σταματήσεις το πέσιμό μου (επιτρέποντας στον εαυτό σου να χτυπήσει αυτός αντί να χτυπήσω εγώ). Κάθε προσπάθεια που κάνεις δήθεν για να με «βοηθήσεις» γίνεται βορά της εξάρτησής μου δίνοντάς της περισσότερη δύναμη να με αλυσοδέσει λίγο περισσότερο κάθε φορά. Δεν μπορώ να φτάσω στον πάτο μου αν μπλοκάρεις εσύ την είσοδο.
   Άσε με να πέσω τόσο πιο κάτω όσο θα με πάρει η εξάρτησή μου, άσε με να περπατήσω στην σκοτεινή κοιλάδα εντελώς μόνος μου, άσε με να φτάσω στον πάτο του λάκκου … εμπιστέψου ότι υπάρχει ένας πάτος κάπου εκεί ακόμη κι αν δεν μπορείς να τον δεις. Όσο πιο σύντομα σταματάς να με σώζεις από τον εαυτό μου, να με διασώσεις προσπαθώντας να διορθώσεις τα συντρίμμια μου, τόσο πιο σύντομα θα μου επιτρέψεις να αισθανθώ την απώλεια και τις επιπτώσεις, το βάρος της εξάρτησής μου στους δικούς μου ώμους και όχι στους δικούς σου, τόσο πιο σύντομα θα φτάσω  και στην ώρα μου, ακριβώς εκεί που χρειάζεται να είμαι εγώ, μόνος μου, ολομόναχος με τον εαυτό μου επειδή αυτό είναι το μόνο που θα με βάλει μπροστά στο πρώτο σκαλοπάτι. Αν μου επιτραπεί να μείνω στον πάτο και να ζήσω εκεί για λίγο, είμαι ελεύθερος να τον σιχαθώ από μόνος μου, ελεύθερος να αρχίσω να θέλω να βγω από εκεί, ελεύθερος να κοιτάξω να βρω ένα δρόμο προς τα έξω και ελεύθερος να σχεδιάσω για το πώς θα σκαρφαλώσω πίσω στην κορυφή. Πρέπει να το κάνω για τον εαυτό μου, όμως αν εσύ πάντα σταματάς την πτώση μου πώς θα μπορέσω ποτέ μου να αισθανθώ τον πόνο που είναι μέρος της κινητήριας δύναμης του να θέλω να γίνω καλά;
Άλεν (Από την ομάδα FA στο Γουισκόνσιν, ΗΠΑ.) Μετάφραση Γιώργος
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 19, 2015, 12:08:53 μμ από GeorgeM Thessaloniki »

δεσποινα

• Αρχάριο μέλος
  • *
Απ: Άσε με να πέσω!
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 22, 2017, 08:41:42 μμ »
ευτυχώς που διάβασα αυτό το κείμενο που είχες γράψει .Μόλις πριν δύο ώρες έδιωξα την κόρη μου από το σπίτι γιατί ξανάρχισε να κάνει χρήση και σταμάτησε το πρόγραμμα και αυτοί ήταν οι όροι για να μένει μαζί μου . Μου είπε πολύ άσχημα πράγματα. Απειλές. Βρισιές. Εκφοβισμους ότι θα πάει να σκοτωθεί.  Νιώθω ράκος αλλά και ότι ίσως τη βοηθήσει αυτό που έκανα μακροπροθεσμα. Βέβαια δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι και εκλαιγα μέχρι που διάβασα το κειμενάκι και σκέφτηκα λίγο.  Γειά.

GeorgeM Thessaloniki

• Διαχειριστής
  • Αρχάριο μέλος
Απ: Άσε με να πέσω!
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 23, 2017, 06:47:45 πμ »
Γεια σου Δέσποινα,
καλό κουράγιο! Κι εγώ κόρη έχω και καταλαβαίνω. Δεν είσαι μόνη σου σ' αυτόν τον αγώνα. Πόσο χρονών είναι η κόρη σου; Είναι η πρώτη φορά που πάει σε πρόγραμμα; Ήταν κλειστό το πρόγραμμα που πήγε; Πόσο έκατσε εκεί; Ο σύζυγος τι λέει; Έχεις άλλα παιδιά; Θα ήθελα να σου μιλήσω για τη δική μου ιστορία - θρίλερ με τη δική μου κόρη κι ελπίζω να το κάνω σε λίγο. Απλώς πρέπει να παω στη δουλειά μου τώρα και δεν προλαβαίνω αυτή τη στιγμή.
Καλή δύναμη κι είθε όλα να βγουν σε καλό.
Γιώργος