Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά,
καλή ανάπτυξη και καθαρά παιδιά
σας εύχονται οι FA με όλη την καρδιά.
Στην ομάδα μας αυτή τη χρονιά κόψαμε δυο φορές βασιλόπιττα αφού φιλοτιμήθηκαν δυο άτομα να μας φέρουν βασιλόπιττα δυο διαφορετικές ημέρες! Το παράξενο είναι ότι μου έπεσε και τις δυο φορές το φλουρί!
Δεν ξέρω ακόμα τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό αλλά έχω την αίσθηση ότι θα έχω κάποιο ρόλο να παίξω αυτή τη χρονιά στην ομάδα μου και θέλω να είμαι πρόθυμος να τον αποδεχτώ.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε στην ομάδα μας ήταν ότι είχαμε ημερήσιο θέμα για προσωπικούς στόχους για το 2015!
Παλιά όταν έβαζα στόχους προτού έρθω στις ομάδες έβαζα στόχους και είχα προσδοκίες που συμπεριλάμβαναν να ελέγξω τη συμπεριφορά των άλλων, τη συμπεριφορά του χρήστη, να τον κάνω καλά.
Σήμερα ξέρω ότι στόχους βάζω μόνο για τον εαυτό μου, πού θέλω να πάω και τι θέλω να πετύχω στη ζωή μου το 2015, πόσο θα δουλέψω τα βήματα και το πρόγραμμα, πόσο θα κάνω την παράδοσή μου στην Ανώτερή μου Δύναμη.
Σήμερα ξέρω ότι όταν βάζω στόχους ζητώ από το Θεό το κουράγιο να κάνω αυτά που μπορώ και ζητώ τη βοήθειά Του και τη συμβουλή Του για να τα πετύχω.
Κοιτώντας πίσω το 2014 είδα ότι γράφοντας στην αρχή του έτους τους στόχους μου με βοήθησε να δώσω κατεύθυνση στη ζωή μου και στην ανάπτυξή μου και ξαναβλέποντάς τους τώρα στο τέλος του 2014, είδα ότι έκανα πολύ μεγάλη πρόοδο σε ότι είχα θέσει για στόχους στην αρχή του έτους και μερικοί από αυτούς είχαν ολοκληρωθεί εντελώς!
Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι δεν βάζουμε στόχους για να ελέγξουμε τους άλλους αλλά για να κάνουμε το μέρος μας να δώσουμε κατεύθυνση στη ζωή μας, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας, στην ανάπτυξή μας.
Με τη βοήθεια του προγράμματος και του Θεού αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από την ακυβερνησία και μια Δύναμη μεγαλύτερη από εμάς, η δύναμη του Θεού, του προγράμματός μας και της ομάδας μας, μπορεί να μας επαναφέρει στη λογική όπως λέει το δεύτερο βήμα.
Το δύσκολο για μένα ήταν ότι έπρεπε να πειθαρχήσω τον εαυτό μου και να κάτσω να γράψω τους στόχους μου και να χαράξω την πορεία μου. Έπρεπε να πολεμήσω την άρνηση και την απαισιοδοξία και να τολμήσω να πιστέψω ότι αν κάνω το μέρος μου πολλά πράγματα θα πάνε καλά! Κι αν μερικά άλλα πράγματα δεν πάνε καλά τουλάχιστον θα έχω την ικανοποίηση ότι εγώ έκανα το μέρος μου!
Επίσης πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου ότι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, κάνω αυτό που μπορώ και είμαι ευτυχισμένος με το μικρό βήμα που έχω κάνει προς τον στόχο μου.
Σας αγαπώ όλους! Καλή δύναμη!
Γιώργος Μ. Θεσσαλονίκη (Ομάδα Αγίου Παντελεήμονα)