Αποστολέας Θέμα: Ο συζυγος μου και τα ναρκωτικα ...  (Αναγνώστηκε 2817 φορές)

natasasofia

• Αρχάριο μέλος
  • *
Ο συζυγος μου και τα ναρκωτικα ...
« στις: Μαρτίου 03, 2016, 09:42:09 πμ »
Καλημερα σας , ειμαι η Νατάσα και ειμαι η μητερα ενος κοριτσιου 3μισι ετων .Προσφατα εδω και 6 μηνες περιπου ανακαλυψα πως ο συζηγος μου ειναι χρηστης ναρκωτικων ...αυτης της κακιας πολυ κακιας ηρωηνης... Στο παρελθον ηξερα πως ειχε "καλες σχεσεις" με πιο ελαφρια  ναρκωτικα , ομως ποτε δεν φανταζομουν την εξελιξη των πραγματων ετσι οπως εφτασαν να ειναι τωρα...Οταν εμεινα εγγυος και εφοσον γεννησα ειχε αρχισει η κατασταση με το αλκοολ να ξεφευγει , επινε καθημερινα και μετα φτασαν τα πραματα εδω που φτασανε... εχω διαβασει αρκετα ολο αυτον τον καιρο , περι θεραπειων , πηγε και εκεινος με παροτρυνση μου στο ΚΕΘΕΑ , σε ιδιωτικο θεραπευτη , στους ΝΑ αλλα οι προσπαθειες ηταν ματαιες ... Ολες ηταν το πολυ για 1-2 εβδομαδες αντε 3 το πολυ...  Χωρισαμε , μετακομισα , επεστρεψε , τον ξαναδεχτηκα με ορους δηθεν ... , και τωρα ειμαστε και παλι μαζι με εμενα να ειμαι σαν τρελη να καταλαβαινω τι γινεται οταν τον κοιτω στα ματια, να τον υποπτευομαι μεχρι και την καθε λεξη που θα ξεστομισει και εκεινος να μην  παραδεχεται ποτε και τιποτα ... Αποτελεσμα να εχω εξαντληθει τοσο πολυ , και να ψαχνω λυσεις στο προβλημα μας. Ετσι επεσα ψαχνοντας στο διαδυκτιο την ομαδα σας .Δεν εχω ακομη επισκευτει καποια απο τις συναντησεις σας , θα το ηθελα ομως πολυ .Μου δωσανε αρχικα κουραγιο καποια λιγα λόγια που διαβασα εδω μεσα απο  τα μελη αλλα παλι το μυαλο μου δεν μπορει να ειναι χαλαρο και να δεχτω εξ ολοκληρου οτι αν θελει να θεραπευτει μονο ο ιδιος μπορει να το κανει. Αυτο που με τρομαζει περισσοτερο απόλα ειναι μεχρι τοτε (δηλαδη μεχρι να παρει την μεγαλη του αποφαση για την αναρρωση του  ) εγω πως θα μπορω να συνυπαρχω και να τον αγνοω και να βρισκω δυναμη να εργαζομαι , να παιζω με το κοριτσακι μου , να ειμαι η Νατασα και να μην σκεφτομαι την χρηση του . Με επιρραεάζει διστυχως παρα πολυ ... Θα εκτμουσα την βοηθεια σας .. και συγνωμη αν σας κουρασα με το μεγαλο μου κειμενο ...

GeorgeM Thessaloniki

• Διαχειριστής
  • Αρχάριο μέλος
Απ: Ο συζυγος μου και τα ναρκωτικα ...
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 17, 2016, 09:42:20 πμ »
Γεια σου Νατάσα, είμαι ο Γιώργος από Θεσσαλονίκη. Καλό κουράγιο, καλή δύναμη! Είμαστε εδώ για σένα! Εγώ είχα την κόρη μου, τώρα 30 χρονών. Για σήμερα είναι καλά, καθαρή, ευτυχισμένη και έχει αναλάβει την ευθύνη του εαυτού της και της ανάρρωσής της.! Ένα από τα συνθήματά μας είναι "Μόνο για Σήμερα". Επικεντρωνόμαστε στο Σήμερα και βρίσκουμε γαλήνη και κουράγιο για Σήμερα Μόνο, αφήνουμε το αύριο στην φροντίδα του Θεού! Η κόρη μου έκανε αρκετές υποτροπές στο παρελθόν αλλά με την υποστήριξή μας και την παρότρυνσή μας και με τη βοήθεια προγραμμάτων ανάρρωσης και μελών των ΝΑ, συνέχισε να πολεμάει και να κάνει πρόοδο στην ανάρρωσή της, κάθε φορά και πιο πολύ. Σκοπεύω να παραπέμψω το κείμενό σου σε μερικές κοπέλες από τις ομάδες μας που έχουν ή είχαν το ίδιο πρόβλημα με τον σύζυγό τους και να σου γράψουν για τις εμπειρίες τους και τον τρόπο που βρήκαν για να συνυπάρξουν και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημά τους. Επίσης θα σου πρότεινα όσο πιο γρήγορα μπορείς να επισκεφτείς κάποια από τις ομάδες μας και να προμηθευτείς το βιβλίο μας "Σήμερα ένας Καλύτερος Τρόπος". Θα σε βοηθήσει αφάνταστα.  Θα σου παραπέμψω εδώ ένα κείμενο που είναι πολύ για την περίπτωσή σου, ίσως στο επόμενο μήνυμά μου, γιατί δεν έχω το βιβλίο μαζί μου αυτή τη στιγμή. Ό,τι και να συμβαίνει, ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ!

natasasofia

• Αρχάριο μέλος
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 18, 2016, 09:58:18 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας ! Ξέρω οτι εχθές είχατε συγκέντρωση στον Αγ.Παντελεημονα  και σκεφτόμουν να έρθω , αλλά δεν αισθάνομαι ακόμη άνετα με αυτο  ... Θα μου άρεζε πολυ να πάρω κάποιες συμβουλές από κοπέλες που έχουν περάσει τα ίδια. Επίσης θα ήθελα να προμηθευτώ και το βιβλίο .Η αλήθεια είναι οτι εχω διστυχως απελπιστεί , δεν αισθάνομαι καθόλου καλά... νιώθω οτι πνίγομαι... Ευχομαι να μπορέσει να αλλάξει αυτή η κατάσταση ... Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι !

GeorgeM Thessaloniki

• Διαχειριστής
  • Αρχάριο μέλος
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 18, 2016, 11:07:49 πμ »
Καλημέρα Νατάσα, καταλαβαίνω είναι δύσκολο να βρεθείς σ' έναν νέο χώρο με άγνωστα άτομα. Κάθε αρχή και δύσκολη. Χθες ήμασταν 22 άτομα. Προσπαθούμε πάντα βέβαια να κάνουμε κάθε νεοφερμένο να αισθάνεται άνετα, του εξηγούμε στην αρχή τη διαδικασία για το πώς λειτουργεί η ομάδα μας, πώς μπορείς να ζητήσεις βοήθεια, κλπ, και ποτέ δεν πιέζουμε κανέναν για τίποτα. Θέλουμε όλοι να βρίσκουν γαλήνη, ηρεμία και να μπορούν να βγάζουν το βάρος που έχουν στην καρδιά τους. Ό,τι και να περνάω μέσα στην εβδομάδα μου συνήθως μετά την ομάδα φεύγω ανάλαφρος και πιο ήρεμος και αυτή η ηρεμία με κρατάει για μέρες! Στην ομάδα της Δευτέρας είμαστε πιο λίγα άτομα 5-7 συνήθως. Αλλά καθώς ακούμε τους άλλους και αυτά που περνάνε, ή πώς έχουν αντιμετωπίσει τις καταστάσεις τους παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον. Καμιά φορά νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη δική μας κατάσταση όταν αντιλαμβανόμαστε ότι οι άλλοι δίπλα μας μπορεί να περνάνε πολύ χειρότερες καταστάσεις απ' ότι εμείς! Για αρχή, αν θέλεις μπορώ να σου δώσω τηλέφωνα να μιλήσεις με κάποια άλλη κοπέλα ή κυρία από την ομάδα μας ή και να συναντηθείτε έξω κάπου. Σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης βρίσκεσαι?
Σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη ημέρα και σου χαρίζω την προσευχή της γαλήνης που λέμε στις ομάδες "Θεέ μου, δώσε μου τη γαλήνη, να δέχομαι αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω, το κουράγιο να αλλάξω αυτά που μπορώ, και τη σοφία να γνωρίζω τη διαφορά"!

natasasofia

• Αρχάριο μέλος
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 18, 2016, 03:00:02 μμ »
Ευχαριστω πολυ για την προσευχή ! Μενω στην Καλαμαριά .Οι συγκεντρώσεις κάθε πότε γίνονται και που ακριβώς? και ποιές είναι ώρες προσεύλευσης?

GeorgeM Thessaloniki

• Διαχειριστής
  • Αρχάριο μέλος
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 18, 2016, 06:02:50 μμ »
Κάθε Πέμπτη στον Άγιο Παντελεήμονα Καλαμαριάς, οι αίθουσες είναι στο υπόγειο κάτω από την εκκλησία. Συνήθως μαζευόμαστε από τις 6.30, πίνουμε καφέ και λέμε τα νέα μας. Η συνάντηση αρχίζει στις 7 και τελειώνει γύρω στις 9.
Τη Δευτέρα είμαστε σε μια αίθουσα ισόγειο στην Βασιλίσσης Όλγας 48 γωνιακή δίπλα στο βενζινάδικο Shell που είναι το πνευματικό κέντρο της εκκλησίας Κυρίλλου και Μεθοδίου 6-8.
Την Τετάρτη υπάρχει μια ομάδα στην Μητροπόλεως 10 (στο ύψος Ίωνος Δραγούμη) στο 3ο όροφο στο κτίριο ΠΠΑ (Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας). 6-8.
Όταν αποφασίσεις να έρθεις θα σου στείλω ένα δυο κινητά μας σε προσωπικό μήνυμα

natasasofia

• Αρχάριο μέλος
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 18, 2016, 09:20:49 μμ »
Ευχαριστώ πολύ .θα επικοινωνησω οπότε για την επόμενη πεμτη μαζί σας .καλό βράδυ.

GeorgeM Thessaloniki

• Διαχειριστής
  • Αρχάριο μέλος
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 19, 2016, 09:48:56 μμ »
Νατάσα, σου γράφω εδώ εκείνο το κείμενο που σου υποσχέθηκα από το βιβλίο μας "Σήμερα ένας καλύτερος τρόπος".

Στέκομαι Εμπόδιο στο Δρόμο της Ανάρρωσης

Στην αρχή όταν ήρθα στις Ανώνυμες Οικογένειες μου είπαν; «Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να στεκόμαστε εμπόδιο στην ανάρρωσή του.» Πώς ήταν δυνατόν να στέκομαι εμπόδιο στο δρόμο της ανάρρωσης του άντρα μου; Η διαρκής μου ελπίδα ήταν να μπορέσει να υποτάξει την εξάρτησή του απ’ τα ναρκωτικά. Ήθελα τόσο πολύ να τον βοηθήσω!
   Στη διάρκεια της Οικογενειακής Εβδομάδας στο θεραπευτικό κέντρο διδάχτηκα πώς ακριβώς στεκόμουν εμπόδιο στο δρόμο της ανάρρωσής του: Γκρινιάζοντας και κλαίγοντας, με το να κρύβομαι και να συγκρατώ τα στοργικά μου συναισθήματα, με το να μηδενίζω και να εκλογικεύω τα πάντα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του και θωρακίζοντάς τον απ’ τις συνέπειες, ανεχόμενη την προσβλητική και δίχως αγάπη συμπεριφορά του.
   Όταν ξαναβρήκα τη δύναμή μου να παίρνω δημιουργικές αποφάσεις, τον απελευθέρωσα στις δικές του αποφάσεις. Άρχισα να μαθαίνω να εκφράζω τα συναισθήματα, να δίνω ήρεμες και γεμάτες αγάπη εξηγήσεις της συμπεριφοράς του και των επιδράσεών της σε μένα, να του λέω τι χρειάζομαι και τι θέλω, ενώ σεβόμουνα τις επιλογές του στα διάφορα θέματα. Του επιτρέπω να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να βιώνει τα φυσιολογικά επακόλουθα. Αυτές οι καινούργιες συμπεριφορές με βοηθούν να βγω απ’ το δρόμο του.
   Η ανάρρωση του άντρα μου είναι δική του δουλειά. Η δική μου ανάρρωση εξαρτάται από μένα.

Σήμερα θα σταματήσω να επικεντρώνομαι στο αγαπημένο μου πρόσωπο και θα δουλέψω το δικό μου πρόγραμμα, διατηρώντας το δρόμο της ανάρρωσης ανοιχτό και για τους δυο μας.