Γεια σου Νίνα. Χαίρομαι που είσαι εδώ! Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος συντονιστής εδώ. Μάλλον προς το παρόν μόνο εγώ κι εσύ είμαστε. Έχω την αίσθηση ότι είμαστε σ' ένα μοναχικό δωμάτιο εγώ κι εσύ με παράθυρα γύρω γύρω απ' όπου περνούν άγνωστοι άνθρωποι που μας ρίχνουν μια βιαστική, περίεργη ματιά και φεύγουν βιαστικά χωρίς να μας πούνε ούτε ένα γεια! Μας αφήνουν στη μοναξιά μας.
Δύσκολο πράγμα η μοναξιά! Να νιώθεις ότι ζεις το δράμα της ζωής σου μόνος σου, να νιώθεις ότι κανείς δεν σε καταλαβαίνει, δεν σε συμπονάει και δεν έχει καμιά διάθεση να ασχοληθεί ή να περάσει χρόνο μαζί σου. Να νιώθεις ότι ακόμη κι αυτοί που σου μιλάνε, οι φίλοι σου ή η οικογένειά σου δεν έχουν ιδέα το τι περνάς και μετά από μια βιαστική κουβέντα μαζί τους σηκώνεις πάλι μόνος σου τον σταυρό σου ανεβαίνοντας τον Γολγοθά της ζωής σου. Ευτυχώς υπάρχουν κι οι ομάδες μας των Ανώνυμων Οικογενειών κι η ελπίδα κι η συμπαράσταση που συναντάμε στα βλέμματα και στις καρδιές των πνευματικών αδελφών μας εκεί.
Μου θυμίζει μια ομάδα που είχαμε μια φορά και ήταν μια μητέρα, νέα στην ομάδα και έλεγε τα προβλήματά της ότι ο γιος της παίρνει ναρκωτικά, η αδελφή της έχει καρκίνο και αυτή ήταν μόνη της! Κάποιος την ρώτησε ποιο από αυτά τα τρία ήταν το πιο σοβαρό πρόβλημα γι' αυτήν. Εκείνη είπε, ότι είμαι μόνη μου! Και τότε το άλλο μέλος της είπε: "Επίτρεψέ μας τότε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η οικογένειά σου!!!"
Κάτι έκανε κλικ κι είχε νόημα αυτή η φράση: Η οικογένειά σου! Η νέα μας οικογένεια! Η νέα μας Ανώνυμη Οικογένεια!
Δεν ξέρω γιατί τα λέω όλα αυτά, ελπίζω να κάνουν κάποιο καλό σε κάποιον έστω κι αν τα διαβάζει με μια απλή, γρήγορη βιαστική, αδιάφορη ματιά, περνώντας έξω από το παράθυρο του μοναχικού δωματίου μας!
Καλή συνέχεια και καλή καρδιά!
Γιώργος Μ.