Μερικές φορές αισθάνθηκα όπως στην ιστορία με τις πατημασιές στην άμμο που ο Θεός απάντησε ότι τις δύσκολες στιγμές της ζωής σου που έβλεπες μόνο ένα ζευγάρι πατημασιές αντί για δυο ήταν γιατί τότε σε κουβαλούσα στην αγκαλιά μου!!!
Η πανδημία με βοήθησε να δεχτώ πιο εύκολα την αλλαγή και να μην τα θεωρώ όλα δεδομένα! Όπως λέει και το γνωμικό, κανείς δεν επιθυμεί περισσότερο μια αλλαγή απ' όσο ένα μωρό με μια λερωμένη πάνα! Γενικά στις ομάδες έχω μάθει ότι αν δεν αλλάξω κάτι στη ζωή μου, τίποτα δεν θα αλλάξει και ότι για ανάρρωση από τη συνεξάρτηση σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνω αλλαγές στη ζωή μου, στη συμπεριφορά μου, στις σχέσεις μου με τον εαυτό μου και τους άλλους.
Η πανδημία με δίδαξε να βάζω καινούργια όρια. Επίσης δίδαξε το ίδιο για τα όρια στην οικογένειά μου. Γενικά τα όρια είναι ωραίο πράγμα και τα ευχαριστιέμαι!!!
Χρειάστηκε να αναβαθμίσω τα κομπιούτερ στο σπίτι μας και εκπαιδευτήκαμε όλοι μας στην εξ αποστάσεως επικοινωνία.
Η ομάδα μου έχασε τον χώρο συγκεντρώσεων της λόγω των περιορισμών. Από τη μια μου έλειψε, από την άλλη το είδα σαν μια αποφοίτηση από ένα σχολείο.