Αποστολέας Θέμα: Ανέκδοτα  (Αναγνώστηκε 2526 φορές)

GeorgeM Thessaloniki

• Διαχειριστής
  • Αρχάριο μέλος
Ανέκδοτα
« στις: Μαΐου 19, 2016, 10:21:58 πμ »
Ανέκδοτα:

Όλοι χρειαζόμαστε λίγο γέλιο, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής μας. Το γέλιο είναι υγεία. Το χρωστάμε στον εαυτό μας και μας βοηθάει να ανασάνουμε και να δείξουμε στον εαυτό μας και στους άλλους ότι έχουμε εναποθέσει τον εαυτό μας και το εξαρτημένο μας άτομο στην φροντίδα του Θεού, όπως εμείς Τον καταλαβαίνουμε.
Σε πολλά μοιράσματα έχω ακούσει να λένε ότι νέα άτομα που ήρθαν για πρώτη φορά στην ομάδα μπήκαν σε μια αίθουσα που άκουσαν άτομα να γελάνε και να είναι εύθυμα και αναρωτιόντουσαν αν μπήκαν σε λάθος χώρο! Όχι, μετά κατάλαβαν ότι μπήκαν στο σωστό χώρο με άτομα που έχουν μάθει να μην κάνουν τα προβλήματα, που είναι μόνο των άλλων, δικό τους πρόβλημα, και να εμπιστεύονται ότι ο Θεός κάνει το δικό Του μέρος, όταν εμείς κάνουμε το δικό μας, αλλά και επίσης βοηθάει και αυτούς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αρκεί να Του εμπιστευτούν το πρόβλημά τους στα δικά Του χέρια και να μην το παίζουν οι ίδιοι θεοί!

Ο μικρός μου ο Αλέξανδρος, 13 χρονών διαβάζει για τις εξετάσεις του με τη γυναίκα μου, την Άννα, και η γυναίκα μου, μου ζήτησε να πάω για ψώνια. Είπα στον Αλέξανδρο να γράψει μια λίστα με τα ψώνια που του έλεγε η μητέρα του. Η Άννα του είπε, γράψε κιμά. Ο μικρός τη ρωτάει, κιμάς πώς γράφεται; Με έψιλον γιώτα  του λέει κοροϊδευτικά η Άννα. Όχι πετάγομαι εγώ με όμικρον γιώτα. Βγαίνει από το ρήμα ΚΟΙΜΑΜΑΙ! Κοιμάμ’ , ΚΟΙΜΑΣ’ Κοιμάτ’ !!!!
Χα! Δεν ξέρω αν το άκουσα κάπου, μου ήρθε εντελώς αυθόρμητα και μας έκανε όλους να γελάσουμε. Η Άννα είπε, ωχ, άρχισε να του βγαίνει το βλάχικό του!!!

Μερικά άλλα που διάβασα σε ποστ από τα email των μοιρασμάτων ήταν τα παρακάτω:
Πώς θα καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια ομάδα συνεξαρτημένων γονιών!
Επειδή όταν κάποιος γονιός χύσει κατά λάθος τον καφέ του, σηκώνονται αμέσως 5-6 άτομα που κάθονται κοντά του, να πάνε να τον σκουπίσουν!

(Και λίγο μαύρο χιούμορ)
Επίσης ένας άλλος  κατάλαβε ότι ήταν συνεξαρτημένος επειδή κάποια φορά που βρέθηκε σε μια κατάσταση που παραλίγο να πεθάνει, κάποιου άλλου η ζωή πέρασε σαν αστραπή μπροστά από τα μάτια του!!!

Γιατί ένας συνεξαρτημένος έμεινε μετεξεταστέος στη γεωγραφία; Γιατί δεν μπορούσε να διακρίνει πού ήταν τα όρια των νομών και των κρατών.

Γιατί ένας συνεξαρτημένος διέσχισε το δρόμο; Για να βοηθήσει ένα κοτόπουλο που ήταν στη μέση του δρόμου να πάρει μια απόφαση!

Γιατί ένας συνεξαρτημένος αγοράζει δυο βιβλία αυτοβοήθειας; Ένα για να το διαβάσει ο ίδιος κι ένα για κάποιον άλλον που πραγματικά το χρειάζεται!

Τι κοινό έχουν ένας συνεξαρτημένος και ο Θεός;
Και οι δυο έχουν ένα σχέδιο για τη ζωή σου!

Ένας συνεξαρτημένο μέλος πήγαινε σε μια σημαντική συνάντηση των ΑΟ και δεν έβρισκε για πολύ ώρα μέρος να παρκάρει ώσπου απελπισμένος γυρνάει προς τον ουρανό και λέει: «Θεέ μου, έλεος, αν μου βρεις ένα μέρος να παρκάρω θα παραδώσω τη θέλησή μου και τη ζωή μου στη φροντίδα Σου!» Εντελώς θαυματουργά εμφανίζεται τότε ένας ελεύθερος χώρος για παρκάρισμα. Το μέλος ξανακοιτάει στον ουρανό και λέει: «Άστο, δεν πειράζει, βρήκα ένα μόνος μου!»

Βλέπε Σήμερα Ένας Καλύτερος Τρόπος:  16 Σεπτεμβρίου, 16 Δεκεμβρίου.

nina

• Αρχάριο μέλος
  • *
Απ: Ανέκδοτα
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 11, 2016, 02:15:49 μμ »
Υπέροχο πραγματικά.
Όλη η ουσία της συμπεριφοράς συνεξαρτημένων σε λίγες γραμμές.

Το πάω ομάδα !!!!!  Θέμα συνεξάρτηση